stanzaku

Rumah Tak Terjual Paling Banyak Sepanjang Dekad

Ya, begitulah seperti dilaporkan Malay Mail Online. Apa yang kita nak jangkakan? Tahun lepas dan tahun 2016 merupakan tahun paling teruk unt...

Insentif RM400,000 Kepada Pelapor Rasuah

Aku secara jujurnya tak tahu lah apa perkataan yang bagus untuk aku cakap pasal perkara ni. Most of the time aku macam biasa. Tergelak. Peti...

Neelofa Dikecam Mengiklankan Suplimen Untuk Bayi

Dua tiga hari ni viral pulak cerita pasal Neelofa yang dikatakan mengiklankan suppliment dalam kategori ‘repacked’. Berikutan status update ...

Rest in Peace Vasanthapriya

Korang pernah tak bukak FB, terus menangis. Hari ni first time dalam hidup aku. Tadi datang kerja, sebelum start kerja macam biasa lah aku s...

Pengalaman Beli Rumah Subsale 3; Memohon Pengeluaran KWSP Untuk Pembayaran Pendahuluan dan Kos Berkaitan

Macam dalam last entri aku pasal pembelian rumah subsale hari tu ( klik sini ).  Dalam entri kali ni aku nak bagitahulah sikit angga...

Khayla dan Cat Tempera

Sepanjang aku hidup dan dah tua ni. Baru ni aku dengar tentang cat tempera. Padahal aku minat melukis. Tapi cat tempera ni aku tak pernah gu...

Bergaduh Dengan Susu

Aku tak tahu berapa ramai lagi yang ada penyakit sama. Yang aku tahu nenek, makcik dan salah sorang sepupu senasib. Kami kalau tiba satu pes...

Jalan-jalan Naik MRT

Seronok betul anak ayah bawak atok, mokder, pokder dengan cousins dia jalan-jalan test MRT. Aku biasa naik dari Kwasa Sentral sampai ke Muti...

Pengalaman Beli Rumah Subsale 2; Memohon Pinjaman Perumahan

Bila start sahaja proses membayar booking fees sebelum proses memohon pinjaman, masa ni lah jugak start kitorang sakit kepala. Dengan nak...