Ruang Karya Tanpa Had

Assalamu'alaikum,



Seperti yang korang perasan. Arkib aku sudah mengurang ke sebelas posts. Yup, mata korang tak weng. Memang tinggal sebelas je. Aku dah kehilangan posts yang aku sayang yang sarap dengan gambar yang kebanyakannnya ada dalam pc dekat kampung.

Aku sebenarnya cuba eksport posting-posting tu daripada server yang aku share-hosting dengan pihak NetKL. Malangnya, lepas je aku uninstall WP (Wordpress) daripada server tu dah buatkan aku semua posting bergambar cuma tinggal wording je. Lepas aku import ke Blogger baru perasan..ches.

Mulanya, aku buat rajin jugak replace semua images yang ada error tu dengan upload dan tarik balik images yang lama daripada Picasa. Sayangnya, tak semua gambar ada kat situ dan ini telah menimbulkan kestressan yang agak padu baq ang.

Makanya, hati dan mata aku yang senak lepas aku tengok posting lama yang sepatutnya bergambar sudah kehilangan gambar. Aku delete terus semua posting tersebut. Sebab tu lah korang nampak ada sikit je arkib (macam lah korang amek port pon kan?=.=)

kA: Apa susah, internet dan otak ni kan adalah ruang karya tanpa had. <- Ayat nak sejukkan hati yang jem panas.

25 Responses to "Ruang Karya Tanpa Had"

  1. wohohoho... experiment gone bad nampak, huhu chill KA, ada hikmah la tuh... weh mu der dA dop? upload la artworks mu kek situ, buleh ambo komeng artworks mu kek situ puloks~ ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..tu lah. Takpe lah, adat belajar. Tak salah tak reti nak betulkan. hehe. Segan r. Sana power2 la artwork.. huu .

      Delete
  2. Malu2 kucen plak...hehe.. Jangan malu cam saya! Selalu pandang rendah kat diri sendiri.huhu. U can do it, man.. Man up! (^,^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. bukan malu. Segan..saya ni bukan jenis pemalu terok tapi lulian habis sebijik taw! xD

      Delete
  3. x pa bro tinggal sebelas la senang org nk baca semua.. x bnyak sngat.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa..kan? Bagus la hang nih...berfikiran positep. Tapi haru jugak la nak menerima kenyataan tu.. rasa newbie sangat =.=

      Delete
  4. Alahai kesiannya. Kalau kakak pun rasa kecewa sebab semuanya kan bagai satu memori. Ingatkan nak bagi anak-anak baca (tak sempat pun ye) tapi sayang semuanya dah menghilang..

    Tak apa teruskan karya baru dik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah.. terima kasih Kak Zakie :)

      Tu lah.. tapi ingat nanti nak import je posting2 tu..bia la xde gambar pun..

      Delete
  5. Fuhhh mmg stress...tak pe...think +ve...proses belajar..mcm tu la..try n error...mcm mulakan dari bawah balik la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak la.. haha. Tapi xpe la..pengajaran.. :P

      Delete
  6. Assalam... bila baca entri ni x dpt sy bayangkan klu ia terjadi kat saya. Tension + stress jugak klu mcm tu eh.. adehh... sabar jelah. Semoga sentiasa bersemangat utk terus berkarya. Salam silaturrahim & salam Ramadan dari saya... :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam.. insyaAllah.. sebab tu sy bagi tajuk macam tu.. haha. Salam Ramadhan jugak Khir. Mahapla, selalu jadi silent reader je kat blog sedara :P

      Delete
  7. haiyo geram jugak kalo jd camtu.. habes smua gmbr2 kenangan ye dak? byk sabar la KA hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah.. tapi rase macam nk import je..biar lah takdek gambar pon..nukilan tu yang lagi banyak memori.

      Delete
  8. Salam, oooo....haha aduhai, maaf aku memang blank sikit kalau citer pasal hosting2 ke, domain2 ke...jd aku xfaham pun..haha..lama xsinggah sini, jd aku xperasan itu..maaf

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..sokey. Takdek benda y gah pon.. cuma hasil kerja marhaen disapu angin. :P

      Delete
  9. aku penah terdelete gambar kat google+
    habis hilang semua gambar kat blog..stress gila wei..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak apalah.. dah import balik mana yang terlarat... hahaha.

      Delete
  10. Teruskan berkarya. Kalau boleh buat balik buat k. Kalau tak boleh jangan stress pandang ke DEPAN

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe lah..sy upload y mana dapat je.. huu.. pedih lagi ni.

      Delete
  11. Replies
    1. Tengah bersabar la ni Maisarah.. huu

      Delete
  12. Waa.. chill la bruh .__. Macam serious je..

    ReplyDelete

Sila tinggalkan hyperlink blog anda di komen (cara-cara dalam LINK INI ) kerana kebanyakan masa saya menggunakan mobile dan memudahkan saya dan pembaca lain untuk melawat blog anda kembali. Terima kasih daun keladi.