Apps Graphic yang Wajib Ada di Peranti Mudah Alih

Apps yang wajib ada kat dalam telefon saya untuk touch up gambar, edit gambar, buat simple poster. Even buat logo simple.

Saya edit video pun pakai salah satu apps ni.

Dekat PC saya guna Adobe Photoshop je.

1) Gif Maker tu untuk buat GIF samada dari gambar2 atau video2.

2) Enlight tu untuk edit dan tpuch up gambar. Memang powerful tool untuk editing. Yang best sebab boleh save presets. Kalau tak silap RM19.90 je.

3) InShot tu pun best untuk auto crop or auto square kan gambar especially untuk IG. Boleh edit video gak. Banyak sticker best-best.

4) Reverse Vids tu untuk terbalikkan video je. Simple.

5) Animatic untuk buat kartun gerak-gerak. Best sebab ada function onion skinning.

6) Desygner tu paling penting dan paling memudahkan especially untuk korang yang meniaga online. Design poster, logo, cover photo, profile photo. Pendek kata macam-macam lah. Siap ada template siap-siap.

Ni untuk iOS. Untuk android saya tak sure pulak.

Semoga bermanfaat ye kawan-kawan.

Khamsi Living

0 Response to "Apps Graphic yang Wajib Ada di Peranti Mudah Alih"

Post a Comment

Sila tinggalkan hyperlink blog anda di komen (cara-cara dalam LINK INI ) kerana kebanyakan masa saya menggunakan mobile dan memudahkan saya dan pembaca lain untuk melawat blog anda kembali. Terima kasih daun keladi.